Kategorier
Annonce

Hvad er nyt med online lån?

Online lån har været udsat for meget negativ opmærksomhed i medierne, og det er ikke uden grund. Der er flere årsager til at online lån ikke er blevet så godt modtaget, men er dette noget, der er i færd med at ændre sig? Det skal vi kigge lidt nærmere på her. 

Nye regler giver nye vilkår

Online lån har traditionelt set været objekt for negativ opmærksomhed, fordi de har sat mange mennesker i en ekstremt sårbar økonomisk situation. Mange vil argumentere for, at online lån har været altfor nemme at få indvilget, og på den måde også altfor nemt kunne føre tl økonomisk ruin for mennesker, der ikke har haft råd til at låne, men har haft et desperat behov for penge her og nu. Det er meget foruroligende, når man ser hvor høje renter og gebyrer, der har været på onlinelån. Dette er der flere årsager til.

Den ene, er at det er tale om lån uden sikkerhed. Det vil altså sige, at man ikke skal stille nogen sikkerhed for sit lån i form af ejendom eller andre værdigenstande. Det gør, at lånestederne må skaffe sig sikkerhed på andet vis, og i forbindelse med online lån, har det været i form af højere renter og gebyrer. Det er stadig lidt dyrere at låne penge online, end i en fysisk bank, men det er måske ved at ændre sig. Noget der er i ændring, er hvert fald, hvor stor konkurrence der er på lånemarkedet.

Den øgte konkurrence, er nemlig også noget, der har fået omkostningerne ned på onlinelån. Det er generelt set blevet billigere at låne penge online, og det er takket være konkurrence. Det er dog ærgerligt, at mange stadig betaler ned på dyre lån, som de har taget tidligere. For dem, kan løsningen være det man kalder samlelån, der man samler alle sine små, dyre lån i et større, billigere lån. Det gør det meget nemmere at håndtere og meget billigere at betale.

Der er også kommet nye regler og reguleringer på onlinemarkedet for lån. Det har blandt andet ført til, at man har fået en fortrydelsesfrist på lån på 14 dage, og der er kommet en maksimumgrænse, for hvor meget renter og gebyrer må fylde i det samlede beløb.

Find det billigste lån

Online lån er altså generelt set blevet billigere og langt mere seriøse. Det er blevet sværere at få et lån, selv om det stadig er forholdsvist nemt, og det er gode nyheder for dig. Det betyder nemlig, at du nemt kan finde et billigere lån med gode vilkår. For at se, hvad der er det bedste og billigste lån for dig, er det en god ide at sammenligne lån fra flere leverandører. Du kan for eksempel se nærmere på basisbank lån, og hvor billigt det er i forhold til andre gode kvik lån. På den måde, kan du nemt finde frem til det billigste og bedste lån for dig, Du skal bare sørge for at du har råd til at overholde din låneaftale, og at du tænker dig godt om inden du låner penge online.